1.7 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALInginerii Porsche de la Cluj dezvoltă soluţii software pentru noul model Panamera

Inginerii Porsche de la Cluj dezvoltă soluţii software pentru noul model Panamera

[wysija_form id=”1″]Inginerii Porsche Engineering din Cluj-Napoca lucrează la dezvoltarea unor proiecte de software care fac să crească gradul de digitalizare al automobilului, acestea urmând  să fie integrate în noul model de autoturism Porsche Panamera.

Porsche Engineering România, subsidiara locală a Porsche Engineering Group GmbH, este specia­lizată pe dezvoltarea de soft­ware şi pe trans­for­marea digitală a auto­mo­­bilelor, cu preo­cupare pen­tru dezvol­tarea integrală a auto­vehi­culului. Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a şasea filială a companiei, completând gama de servicii furnizate de celelalte unităţi din Weissach şi Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Shanghai şi Nardò (Italia).

Portofoliul de servicii al Porsche Engineering din Cluj-Napoca va­ria­ză de la dezvol­tarea de software şi fun­cţii digitale noi pentru automobile, până la activităţi ulte­rioare precum simulare şi construcţie. Cea mai nouă subsidiară a Porsche Engineering este parte integrantă a reţelei globale a companiei, iar echipa locală de ingineri va lucra pentru aceeaşi bază de clienţi ca echipele din celelalte patru ţări.

Porsche are în plan recrutarea a câteva sute de ingineri de software şi ingineri mecanici pentru centrul de inginerie de la Cluj-Napoca, unde în prezent lucrează 7 ingineri. Compania şi-a propus să completeze echipa în perioada următoare şi să ajungă la 20 de oameni până la finalul anului. La nivel global, pentru Porsche Engine­ering lucrează în prezent 1.000 de angajaţi, iar apro­xi­mativ 70% din aceş­tia sunt ingineri spe­cia­lizaţi.

”Pentru filiala noastră din Cluj căutăm tineri ingi­neri de software şi ingineri mecanici talen­taţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu, dar cărora să nu le lipsească nici aptitudinile sociale, aşa-numitele soft skills. Candidaţii ideali trebuie să fie pasionaţi de ingineria auto, să-şi dorească să înveţe, dar şi să fie deschişi către provocările din domeniul mobilităţii şi al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare al automobilului”, a declarat Malte Radmann, managing director al Porsche Engineering Group GmbH.

https://www.youtube.com/watch?v=ddk_t61sVB4

Porsche Engineering România vrea să se implice şi în mediul academic din dome­niul ingineriei auto, prin încheierea de parte­neriate cu cele mai importante instituţii universitare din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Bolyai. Ger­manii au semnat deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care va rezulta în lansarea unui program de masterat în inginerie auto.

În afara programului de masterat în inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering şi Universitatea Tehnică, care vizează atât studenţii din ultimul an, cât şi studenţii masteranzi, va consta în prelegeri şi seminarii specializate, susţinute de inginerii cu experienţă ai Porsche Engineering. În plus, studenţii cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi burse din partea companiei. Compania îşi propune să recruteze în cadrul acestui program de masterat până la 25 de studenţi pe an.

”Avem nevoie de ingineri foarte bine pregătiţi, atât ingineri de software, cât şi ingineri mecanici specializaţi pe partea de dezvoltare a motorului, a trenului de rulare, pe componente electrice/electronice şi pe caroserie. Candidatul ideal ar trebui să fie specializat fie în dezvoltarea de software, fie în dezvoltarea tradiţională a auto­vehi­culelor, pentru că în tot ceea ce facem ţinem cont de imaginea de ansamblu şi de dez­voltarea integrală a autovehiculului”, a spus Marius Mihailovici, location manager al Porsche Engineering România.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto şi alte sectoare. Compania este deţinută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, din Stuttgart. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluţii pentru clienţii companiei, de la crearea componentelor propriu-zise şi conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea şi implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producţiei.

Centrul tehnic din Nardò, din sudul Italiei, parte a Porsche din 2012, oferă atât companiei, cât şi clienţilor săi, posibilităţi de testare şi verificare. Serviciile de inginerie pentru clienţii externi reprezintă o parte importantă a identităţii Porsche, însă acest aspect este mai puţin cunoscut publicului larg. Asta pentru că Porsche Engineering îşi desfăşoară activitatea conform unei politici de strictă confidenţialitate, asigurându-se, astfel, că strategiile de produs şi identităţile de brand ale clienţilor săi sunt mereu în siguranţă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments