20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul Pehar Tec a intrat în topul celor mai mari producători de...

Grupul Pehar Tec a intrat în topul celor mai mari producători de hârtie din Europa

Antreprenorul Ioan Tecar din Dej, care a atras fondul de investiţii Abris Capital Partners în businessul său cu hârtie, spune că grupul de companii Pehart Tec a ajuns în prezent al zecelea producător de hârtie din Europa, cu o capacitate anuală de producţie de peste 100.000 de tone.

Pehart Tec Grup deţine în prezent patru linii de producţie a hârtiei, trei dintre acestea funcţionând în cadrul fabricii de la Dej, iar una în fabrica de la Petreşti, Alba. Aproximativ 70% din producţia totală de hârtie a Pehart Tec Grup merge la export, pentru pieţele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova, Croaţia, Austria Italia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Grecia sau Turcia, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

”Am finalizat în prezent un nou proiect de investiţii care ne-a permis creşterea cu peste 30% a capacităţii de producţie, ajungând în prezent la o capacitate anuală de peste 100.000 de tone de hârtie. Investiţiile realizate până în momentul de faţă ne-au propulsat în top 10 producători de hârtie din Europa, însă vom continua să ne dezvoltăm şi să pătrundem pe noi pieţe”, a declarat Ioan Tecar, fondatorul grupului de companii Pehart Tec din Dej.

Tecar împreună cu fondul de investiţii Abris Capital Partners au finalizat în prezent implementarea unui proiect de investiţii de 90 mil. lei (peste 20 mil. euro), ce a presupus punerea în funcţiune la Dej a unei noi linii de producţie a hârtiei tissue şi a produselor din hârtie. Investiţia a fost realizată prin compania Metalicplas Distribution, membră a Pehart Tec Grup. Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej şi a fost susţinut printr-un ajutor de stat de 43,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro).

”Ne-am gândit la toate sursele de finanţare posibile înainte de a demara acest proiect, fiindcă voiam ca investiţia să fie realizată cu costuri mici. În cele din urmă, după foarte multă răbdare şi muncă, am reuşit să obţinem ajutorul de stat, bani care estimăm că se vor întoarce în cinci ani de zile la Finanţe, prin taxe şi impozite”, a spus Tecar.

Noua investiţie de la Dej a presupus construirea unei hale de producţie cu o suprafaţă totală de 9.336 mp, achiziţionarea unei maşini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone pe zi, asamblarea şi punerea în funcţiune a unei instalaţii de fabricat hârtie igienică şi prosoape de bucătărie cu o ca­pacitate de producţie de 12.000 de tone pe an, punerea în funcţiune a unei linii de fabricare batistuţe şi a unei linii de fabricarea serveţelelor, achiziţio­na­rea aparaturii de laborator şi a altor in­stalaţii tehnice.

Proiectul a presupus şi crearea de noi locuri de muncă, fiind angajate peste 100 de persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. În cadrul fabricilor de hârtie din Dej şi Petreşti Alba, lucrează în total 631 de oameni.

”Pentru finanţarea proiectelor noas­tre de investiţii am colaborat cu BCR şi Banca Transilvania, iar în ultimul timp am dezvoltat un parteneriat cu EximBank, care a semnat recent pentru noi asigurări de export de 6,5 milioane de euro. Practic, vânzările noastre la export ajung la 6-7 milioane de euro lunar”, a precizat Ioan Tecar.

La fabrica de hârtie din Petreşti sunt produse prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lanţuri de magazine (Lidl, Auchan, Profi, Metro, Cora) sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Pehart Tec Grup cuprinde patru companii (Samus Construcţii, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution şi Pehart Tec) cu activităţi de producţie şi comercializare a hârtiei şi a produselor din hârtie. Anul trecut, companiile membre ale grupului Pehart Tec au realizat o cifră de afaceri totală de 437 mil. lei (circa 97 mil. euro), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Pehart Tec grup.

”În postura de partener mă simt foarte confortabil, nu am atâtea griji, iar lucrurile au evoluat foarte bine. Sunt încântat de parteneriatul cu fondul de investiţii Abris, care a adus grupului o dezvoltarea agresivă şi cu singuranţă investiţiile nu se vor opri aici”, a afirmat Tecar. Pachetul majoritar de acţiuni a celor patru companii care fac parte din Pehart Tec Grup a fost vândut anul trecut de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments