web analytics
Sunteți aici

Fondul sud-african de investiţii NEPI a cumpărat Shopping City Sibiu cu 100 mil. euro

Fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat parcul de retail Shopping City Sibiu de la Argo Group, într-o tranzacţie de 100 de milioane de euro, potrivit unui anunţ publicat de companie. Achiziţia a fost finalizată pe 24 iunie, iar vânzătorul, Argo Group, a fost reprezentat în tranzacţie de compania de consultanţă imobiliară JLL. Centrul comercial din Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp şi a fost inaugurat în noiembrie 2006, pe o suprafaţă de 41.100 mp închiriabili în prima fază.

Ulterior, Shopping City Sibiu a fost extins prin adăugarea unui hipermarket Carrefour şi a mai multor retaileri de modă şi mobilă. Shopping City Sibiu este primul şi singurul centru modern de retail din judeţul Sibiu şi cel mai mare parc de retail din România, având două ancore principale – Carrefour şi Auchan. Printre brandurile care se mai regăsesc acolo, se numără Adidas, Altex, Benvenuti, BSB, C&A, CCC, Coccodrillo, H&M, KFC, Noriel, JYSK, Mobexpert şi altele.

De asemenea, compania sud-africană NEPI a încheiat o înţelegere cu grupul austriac Real4You pentru a achiziţiona 30% din participaţia sa la Mega Mall, unde NEPI deţine în prezent 70% din acţiuni. NEPI a devenit astfel singurul proprietar al Mega Mall. Centrul comercial Mega Mall are o suprafaţă de 75.500 mp închiriabili şi a fost inaugurat în mai 2015.

Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte proiecte în ţară: City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall din Buzău.

Compania mai are şi alte centre regionale în ţară, toate având ca ancoră alimentară hipermarketuri Kaufland sau Carrefour. Grupul intenţionează să extindă suprafeţele pe care le are în Sfântu Gheorghe şi Vaslui, unde operează deja astfel de centre regionale. Proiectele de birouri ale companiei sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office – cu cele două faze de dezvoltare. Pe industrial, NEPI are Râşnov Industrial Facility şi Otopeni Warehouse.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW