2.7 C
Cluj-Napoca
luni, decembrie 11, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHotelul de cinci stele City Plaza din Cluj devine Dou­bleTree by Hilton

Hotelul de cinci stele City Plaza din Cluj devine Dou­bleTree by Hilton

City Plaza, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca deţinut de antreprenorul Laurenţiu Russo, care este şi proprietarul companiei IT SoftVision, se va afilia lanţului in­ter­naţional Hilton, sub brandul Dou­bleTree by Hilton, potrivit platformei de business zfcorporate.ro

Hotelul City Plaza, localizat în apropierea parcului central şi a primăriei Cluj-Napoca, dispune în prezent de 85 de camere şi apartamente situate pe cinci niveluri, de restaurante, săli de conferinţe, dar şi de un centru de relaxare cu piscină, sală de fitness, jacuzzi şi saună finlandeză. Anul trecut, hotelul din Cluj a avut o cifră de afaceri de peste 11 mil. lei (aproximativ 2,5 mil. euro), un grad de ocupare de 72% şi un număr mediu de 80 de angajaţi, potrivit oficialilor City Plaza.

”Anul acesta hotelul City Plaza a intrat într-un proces general de renovare, care se derulează în mai multe etape şi care vizează conversia către un lanţ hotelier interna­ţional. Aceste lucrări de renovare nu vor afecta în vreun fel calendarul de evenimente programate a fi organizate la City Plaza, urmând să fie amenajate o nouă sală de evenimente şi un bar”, a declarat Dafina Suciu, marketing manager la City Plaza, citată de ZF Transilvania.

La finalul anului 2014, antreprenorul clujean Sorin Dan, cu afaceri în domeniul rezidenţial, a  vândut o parte din acţiunile hotelului City Plaza către Laurenţiu Russo, proprietarul companiei IT SoftVision, într-o tranzacţie de aproximativ 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la acea dată. Chiar dacă Laurenţiu Russo se afla la prima experienţă în domeniul hotelier, drumul acestuia în anteprenoriat a început însă în anul 1998, când împreună cu Cristian Mo­tioc a pus bazele companiei SoftVision, în prezent unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii software din Transilvania.

Lanţul internaţional Hilton operează momentan la Cluj un hotel sub brandul Hampton by Hilton. Pe piaţa locală, Hilton operează hoteluri sub trei dintre brandurile sale (Hampton by Hilton, DoubleTree by Hilton şi Hilton Hotels&Resorts). Anul trecut, lanţul hotelier Hilton avea în curs de afiliere trei hoteluri noi, în Sighişoara, Iaşi şi Ploieşti. În prezent, pe segmentul de cinci stele, alături de City Plaza, în Cluj-Napoca mai operează hotelurile Opera Plaza şi Grand Hotel Italia.

Sursa: zfcorporate.ro

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments