26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂFabrica de componente auto Bosch din Jucu angajează 340 de oameni

Fabrica de componente auto Bosch din Jucu angajează 340 de oameni

Compania Robet Bosch, parte a concernului german Bosch, are disponibile în prezent 340 de locuri de muncă la fabrica de componente auto din Jucu. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru tehniceni operatori roboţi (100) şi pentru funcţionari administrativi (110), însă germanii caută şi ingineri producţie, ingineri automatişti, programatori fabricaţie, şefi de secţie, electriceni sau programatori.

La începutul acestui an, pentru fabrica de componente auto Bosch din Jucu lucrau aproximativ 1.000 de oameni. Grupul german a ajuns anul trecut la 3.200 de angajaţi pe piaţa locală, cu 30% mai mult faţă de 2014, iar recrutările vor continua şi în acest an, în principal în locaţiile din  Blaj, Cluj şi Timişoara, a anunţat recent compania.

În fabrica din Jucu, Bosch produce unităţi electronice de control pentru asistenţă la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, pentru clienţi globali din industria auto. Bosch a anunţat că fabrica din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare, din luna mai 2014, până în prezent. În 2015 şi 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliul propriu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistenţă la parcare.

Bosch, prin divizia Robert Bosch SRL, a primit anul trecut un ajutor de stat de 71,2 milioane de lei (16 milioane de euro) pentru o investiţie de 142,5 milioane de lei (32 milioane de euro) realizată în comuna Jucu, judeţul Cluj. Ajutorul de stat a fost aprobat în a doua parte a lunii octombrie 2015 şi va crea peste 620 de locuri de muncă, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Este al patrulea ajutor de stat primit de gigantul german în România şi al doilea obţinut în 2015, însă pe entităţi fiscale distincte. În aprilie 2015, Bosch Rexroth, al patrulea cel mai mare exportator din judeţul Alba, a primit un ajutor de stat de 16,6 milioane de euro, pentru extinderea producţiei în fabrica din Blaj şi pentru a crea aproape 570 de locuri de muncă. De la intrarea pe piaţa locală, grupul german Bosch a primit patru ajutoare de stat, cu o valoare cumulată de peste 71 mil. euro.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată tot în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. Tot în Bucureşti are sediul o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor. La nivel global, grupul Bosch are aproximativ 375.000 de angajaţi şi vânzări de peste 70,6 miliarde de euro în 2015.

Pentru 2015, Bosch a anunţat vânzări consolidate de 1,2 miliarde de lei (272 mil. euro) pe piaţa locală şi creşteri pe toate diviziile prezente în România. Grupul Bosch a investit aproximativ 178 mil. lei (40 mil. euro) anul trecut pe piaţa locală şi a planificat investiţii suplimentare în anul curent, în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producţie pentru soluţii de mobilitate.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments