-0.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUn producător american de componente auto vrea să deschidă o fabrică în...

Un producător american de componente auto vrea să deschidă o fabrică în parcul industrial Aries din Turda

Parcul industrial Aries, aflat în localitatea Turda, judeţul Cluj, o investiţie greenfield realizată de fondul de investiţii Europa Capital Emerging Europe, a fost selectat ca o potenţială locaţie pentru mutarea facilităţilor de producţie ale unei companii mari din Statele Unite, cu activitate în industria componentelor auto.

În ultimele şase luni, compania americană a prospectat mai multe locaţii deoarece intenţionează să-şi relocheze în acest an o parte dintre facilităţile de producţie din actuala locaţie din America de Nord. Mutarea producţiei presupune crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă, de la începutul operaţiunilor în România, urmând a fi angajate până la 600 de persoane până în 2021.

”Suntem bucuroşi că parcul industrial Aries a fost pus pe lista scurtă de potenţiale locaţii ale companiei americane, deoarece reiterează decizia noastră de la începutul anului 2015 de a oferi premisele moderne pentru producţia şi asamblarea industrială în România. Compania americană a subliniat beneficiile oraşului Turda ca destinaţie de producţie, în contexul unei rate ridicate a şomajului la nivel local dar şi a unei forţe de muncă pregătite, persoane cu mare experienţă, foşti angajaţi ai societăţilor industriale ce au fost închise în ultimii ani”, a spus Erik Gustafson, Head of Asset Management for Europa Capital Emerging Europe.

Prima fază din Parcul Industrial Aries a fost finalizată la începutul anului 2016, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro în utilităţile şi infrastructura terestră a parcului. Acesta are  o suprafaţă de 54 de hectare de teren, ceea ce permite, în momentul finalizării totale a proiectului, construcţia a peste 225.000 de metri pătraţi de facilităţi industriale şi logistice. Aries se află în proximitatea autostrăzii A3, parte deja finalizată, care leagă Turda de Cluj-Napoca şi aeroportul său internaţional, ambele fiind la o distanţă de 20 de minute de mers cu maşina. La un grad de ocupare complet, din estimările Europa Capital, Parcul Industrial Aries poate genera peste 5.000 de noi locuri de muncă în Turda.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments