23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBosch: Fabrica din Jucu și-a triplat producția în doi ani de activitate

Bosch: Fabrica din Jucu și-a triplat producția în doi ani de activitate

Grupul Bosch, care are aproximativ 3.200 de angajaţi pe piaţa locală în producţie, distribuţie şi servicii, a anunțat că fabrica din Jucu și-a triplat producția de la inaugurare, din luna mai 2014, până în prezent. La Jucu, Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistență la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, pentru clienți globali din industria auto.

În 2015 și 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliul propriu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistență la parcare pentru un plus de siguranță și confort. În Blaj, divizia Soluții de mobilitate a început producția de componente de grup motopropulsor la finalul anului 2015 și preconizează o creștere puternică a producției în 2016, prin extinderea proiectelor existente.

Grupul Bosch a investit aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro) în România în 2015 și planifică investiții suplimentare în anul curent, în special pentru continuarea dezvoltării locațiilor de producție pentru Soluții de mobilitate. Capacitatea în creștere și operațiunile în expansiune ale fabricilor Bosch din Blaj și Cluj, precum și extinderea activităţilor de R&D consolidează prezenţa companiei şi potenţialul constant de creştere în România.

România devine o parte importantă a rețelei globale de cercetare-dezvoltare Bosch. Centrul de inginerie din Cluj, înființat în 2013 și extins cu un nou sediu modern în 2015, dezvoltă tehnologii ale viitorului în colaborare cu parteneri internaționali și locali. Aici, peste 100 de tineri ingineri talentaţi se concentrează pe domenii precum conectivitatea, industria conectată, cunoscută şi sub numele de Industria 4.0, energia regenerabilă și conducerea automatizată și efectuează, de a semenea, o gamă largă de teste și analize. Centrul de inginerie din Cluj a început recent să lucreze şi la soluţii pentru Industria 4.0, cu scopul de a impulsiona schimbări strategice în mediul de producție.

Grupul Bosch, unul dintre cei mai mari investitori germani din economia ro­mânească, a anunţat vânzări consolidate de 1,2 miliarde de lei (272 mil. euro) anul trecut pe piaţa locală şi creşteri pe toate diviziile prezente în România. Grupul german a ajuns anul trecut la 3.200 de angajaţi, cu 30% mai mult faţă de 2014, iar recrutările vor continua şi în acest an în principal în locaţiile din  Blaj, Cluj şi Timişoara.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments