web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujenii de la Diferit construiesc centura de sud a Floreştiului cu 6 milioane de euro

Clujenii de la Diferit construiesc centura de sud a Floreştiului cu 6 milioane de euro

Compania Diferit, controlată de clujenii Nicolae şi Daniela Petri, a câştigat licitația pentru construirea centurii de sud a localității Floreşti, la prețul de  28,4 mil. lei (6,3 mil. euro), TVA inclus, de altfel cel mai mic preț oferit de cele nouă firme care s-au înscris la licitație.  Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu drumul Sfântul Ioan, pe o lungime de circa 2,7 kilometri (firul principal), la care se adaugă încă 2 kilometri de bretele.

Drumul de Ocolire Sud a fost proiectat să aibă 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus, iar carosabilul va fi de 2x 3,5 metri. De asememenea, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete. Ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat deja, iar termenul de realizare este de șase luni. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei Florești, printr-o linie în valoare de peste 47 mil. lei.

Compania Diferit, deţinută de clujeni Nicolae şi Daniela Petri, a câştigat mai multe lucrări de infrastructura la Cluj în ultimii ani. Astfel, în anul 2008 Diferit a derult contracte de achiziţii publice de 64 mil. euro, iar în 2009 şi 2010 de 145 mil. euro, conform informaţiilor publice existente. La Cluj-Napoca, compania Diferit în asociere cu turcii de la Kiat Group Construct au câştigat contracte pentru asfaltarea a peste 300 de străzi şi alei dintre blocuri, dar şi a 120 de artere principale din oraş, lucrări desfăşurate în perioada 2011-2013. Diferit, tot în asociere cu Kiat Group Construct au modernizat străzile din Cluj-Napoca adiacente liniei de tramvai, valoarea investiţiei fiind de 53 mil. lei (aproape 12 mil. euro).

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW