0.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni îşi deschide la Cluj un centru de servicii care va găzdui...

Leoni îşi deschide la Cluj un centru de servicii care va găzdui toate procesele de HR ale concernului german din Euro­pa

Producătorul de componente auto Leoni, care deţine trei fabrici în România, va deschide în vară primul său centru de servicii de tip ”shared” în Cluj-Napoca, unde va centraliza toate activităţile de HR ale concernului german, scrie Ziarul Financiar. Shared Service Center-ul Leoni din Cluj-Napoca va fi lansat în luna iulie şi va avea într-o primă fază între şase şi zece angajaţi, însă va ajunge la circa 40-50 de angajaţi în următorii ani.

Centrul de servicii de la Cluj va găzdui toate procesele administrative de HR din întreaga Euro­pă pentru Leoni, de la re­cru­tare până la pen­sio­nare. Pentru început, compania caută în special pro­fesionişti, preferabil cu o primă experienţă de muncă de cel puţin trei ani. Compania caută vorbitori de limbă engleză, sârbă, ucraineană sau germană.

Leoni s-a confruntat cu o problemă de resurse umane anul trecut, după ce a avut o creştere a comenzilor în tri­mes­trul al treilea, care a condus la o suprasarcină de pro­ducţie. Pentru a face faţă comenzilor venite de la clienţi, Leoni a im­portat temporar angajaţi din alte zone ale ţării, po­trivit da­telor din raportul global al companiei listate la bursa de la Frank­furt.

Astfel, recrutarea de angajaţi din alte zone şi creş­terea salariului minim pe economie au generat costuri ”ex­cep­ţional de mari” pentru producător, iar acestea au fost co­relate cu o re­ducere a eficienţei producţiei, ceea ce a com­pro­mis sem­ni­fi­cativ veniturile generate de divizia de ca­blaje a com­paniei.

În 2014, afacerile din România ale grupului ger­man au ge­ne­rat peste 10% din vânzările de la nivel global, iar an­gajaţii din România reprezentau 16% din forţa de muncă totală. În România, Leoni a avut o cifră de afaceri cumulată de 462,5 mil. euro în 2014, cu un profit net cumulat de 9,7 mil. euro şi cu un număr mediu de peste 11.700 de angajaţi în cele trei fabrici (businessul fiind administrat prin entităţile Leoni Wiring Systems Ro Bis­triţa, Leoni Wiring Sys­tems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti).

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments