web analytics
Sunteți aici

Unicarm Satu Mare a ajuns la 100 de magazine şi peste 2.800 de angajaţi

Producătorul de carne şi lactate Unicarm din Satu Mare, controlat de antreprenorul Vasile Lucuţ, a ajuns la circa 100 de magazine în care comercia­lizează atât produsele din gama proprie, cât şi alte ca­tegorii precum legume, băuturi, dul­ciuri sau detergenţi, scrie Ziarul Financiar. Dacă în urmă cu aproape 20 de ani compania avea doar 25 de angajaţi, în prezent pentru Unicarm lucrează peste 2.800 de oameni. Vasile Lucuţ şi-a construit imperiul în apropierea oraşului Satu Mare, acolo unde deţine mai multe fabrici, linii de abatorizare, ferme  care au necesitat investiţii de peste 30 mil. euro.

Compania este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, în timp ce restul este acoperit de celelalte segmente. Unicarm are în portofoliu produse pre­cum conserve din carne şi legume, me­­zeluri (sub brandul Uni- carm), îngheţată (globoUnicarm), lac­ta­te (Premio Unicarm), ­ (Unimo şi Bu­nicel) sau produse de panificaţie (Datina), dar şi un restaurant (Crenguţa din Satu Mare), conform datelor pre­zentate pe site-ul companiei.

Anul trecut, compania Uni­carm a avut o cifră de afaceri de 645 mi­l. lei (aproximativ 145 mil. euro), în scădere cu circa 3% faţă de anul precedent, iar pentru anul aces­ta producătorul şi-a bugetat un nivel similar al rulajelor. Pro­dusele companiei sunt prezente şi în reţelele de magazine Carrefour sau Auchan. Vasile Lucuţ, unul dintre cei mai mari antreprenori din industria ali­men­tară, a dus businessul Unicarm de la o producţie de 2 tone de carne pe zi în 20 de sortimente în anul 1997, la o producţie care în prezent depăşeşte 200 de sortimente.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW