1.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUzina Daimler din Sebeș produce cea mai performantă cutie de viteze automată...

Uzina Daimler din Sebeș produce cea mai performantă cutie de viteze automată din lume

Concernul german Daimler a investit peste 300 de milioane de euro in extinderea unitatii de productie de la Sebes (judetul Alba), pentru productia celei mai performante cutii de viteze cu 9 trepte, 9G-Tronic. Cutia de viteze 9G-Tronic, lansata in productie la Sebes, va echipa 20 de modele Mercedes Benz, care sunt vandute in aproximativ 200 de tari din intreaga lume.

Demararea productiei cutiilor de viteze 9G-Tronic are loc la doi ani de la inceperea lucrarilor de extindere a uzinei Star Assembly de la Sebes, investitia Daimler fiind de peste 300 milioane de euro, iar sprijinul acordat de statul roman situandu-se la 37,4 milioane euro.

Star Transmission si Star Assembly sunt cele doua entitati locale ale Daimler, pentru productia componentelor si respectiv pentru asamblarea cutiilor de viteze, filiala Daimler in Romania reunind toate elementele unui lant modern de productie a cutiilor de viteze. Anul trecut, Star Transmission a creat 500 de noi locuri de munca, in contextul lansarii productiei 9G-Tronic, si intentioneaza sa angajaeze inca 500 de persoane.

In prezent, Daimler are in Romania, la Star Transmission si Star Assembly, peste 1.800 de angajati si va ajunge la finalul anului 2016 la circa 2.300 de angajati. Pana la finalul anului 2015, filiala locala Daimler a produs si exportat 300.000 de cutii de viteze si opt milioane de piese si este interesata sa dezvolte in locatia de la Sebes si alte proiecte, extinzand cat se poate de mult aceasta unitate.

Mercedes Benz proiecteaza si produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze. La lansarea pe piata, 9G-Tronic a fost disponibila pentru inceput pe modelul E350 BlueTEC. Modelul GLE Coupe a fost prima serie echipata inca de la lansare cu aceasta cutie automata inovatoare. In prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piata in cadrul noii clase E sunt echipate in versiunea de serie cu 9G-Tronic.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler in Romania, a fost infiintata in anul 2001 prin deschiderea unei unitati de productie la Cugir. In iulie 2013 a fost deschisa o alta unitate de productie la Sebes, pentru montaj cutii de viteze automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investitie de 30 de milioane de euro, care a creat circa 250 de locuri de munca.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments