web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de gresie şi faianţă Sanex a investit 1,9 mil. euro în fabrica de la Cluj

Producătorul de gresie şi faianţă Sanex a investit 1,9 mil. euro în fabrica de la Cluj

Producătorul de plăci ceramice Sanex SA, parte a grupului Lasselsberger, a finalizat la aproape 10 luni de la demararea lucrărilor, un proiect de 1,9 milioane de euro, cofinanţat din fonduri acordate de către guvernul Norvegiei, ce permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea producţiei.

”Lucrările au vizat noua infrastructură din cadrul unităţii de producţie din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăseşte un nou atomizor performant ce permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei”, a declarat Peter Molnar, director general al Sanex.

Achiziţia şi implementarea noului echipament fac parte dintr-un co-finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România. Din valoarea totală a investiţiei, asistenţa financiară nerambursabilă contractată a fost de 690.000 euro. Sanex este prezentă pe piaţa locală de peste 45 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianţă, gresie şi decoruri), iar din anul 2004 este parte a grupului austriac Lasselberger.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW