web analytics
Sunteți aici

Banca Transilvania a facut profit de 51 mil. euro în primul trimestru

Banca Transilvania, al treilea jucător din sistem, a raportat pentru primul trimestru un profit net de 229 mil. lei (peste 51 mil. euro), în creştere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Activele Băncii Transilvania sunt de 46 miliarde lei, din care creditele nete reprezintă 25 miliarde lei, în creştere cu 1,5% faţă de soldul creditelor nete la sfârşit de 2015.

În primul trimestru al acestui an au fost acordate aproape 35.000 de credite noi, în valoare totală de peste 1.377 milioane lei, beneficiari fiind companii şi persoane fizice. Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,04% din totalul portofoliului de credite al BT.

”Primul trimestru din 2016 ne arată o creştere bună, sustenabilă a creditării şi a numărului de operaţiuni, iar ţinta noastră este să folosim baza dată de situaţiile financiare solide prin investirea în proiecte noi, modernizarea reţelei de unităţi, digitalizare, automatizare şi modernizarea fluxurilor, aşa încât Banca Transilvania să devină un convenience store. Dorim să creştem veniturile prin volume mai mari, fără a creşte costurile pentru clienţi”, a spus Omer Tetik, directorul general al băncii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW