4.7 C
Cluj-Napoca
marți, februarie 11, 2025
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTUn tânăr din Alba Iulia a investit 50.000 de euro într-o aplicație...

Un tânăr din Alba Iulia a investit 50.000 de euro într-o aplicație care reduce timpul de așteptare în restaurante

Lucian Cramba, un tânăr originar din Alba-Iulia, a dezvoltat o aplicație menită să reducă timpul pierdut în restaurante, până comanzi sau ți se aduce nota de plată. Aplicația a necesitat o investiție de 50.000 de euro până în prezent, însă Cramba a găsit un investitor care a fost de acord să-i finanțeze în continuare acest proiect. Aplicația Fast Order este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, iar cu doar câteva atingeri pe smarphone, poți comanda, cere și plăti nota. Aplicația, dezvoltată la Alba Iulia, are un design simplu, iar nivelul de interactivitate între client și local este foarte ridicat.

”Momentan activăm în 5 baruri, însă de-abia acum începe expansiunea. Avem o versiune finală a aplicației, iar planul pe termen scurt este să ajungem la 30 de baruri și restaurante plătitoare de abonament. Vrem să ne extindem în peste 3.000 de localuri în România până la finalul anului viitor, iar apoi să ne extindem și la nivel internațional. Vom implementa și un sistem de reclame, însă nimic agresiv. Aplicația e gândită să se traducă automat în toate limbile disponibile de pe smartphone-ul tău. O să tot venim cu îmbunătățiri în aplicație, să introducem poze, clipuri video. Nu am fost până acum în vreun local și să fim refuzați, peste tot am avut succes”, a spus Lucian Cramba, fondatorul Fast Order.

12837764_10206175814382857_2027692445_o

Fast Order a fost foarte simplă la început, dispunând de doar trei butoane. Impactul a fost mare, după cum spune Lucian Cramba, care văzând ca ideea a fost bună, a cooptat rapid doi prieteni, pe Andrei Sicoe și pe Alex Coman, programator, și a dat drumul la treabă. Au lansat varianta beta în august 2015, cu scopul de validare a ideei, de testare a pieței. De curând au extins și echipa, ajungând în prezent la șase programatori.

Aplicația Fast Order detectează automat localul în care te afli, și se conectează la rețea. Cu ajutorul unui QR Code unic pe fiecare masă, chelnerul știe exact ce trebuie să aducă și unde. În momentul în care te așezi pe scaun, aplicația știe în ce local te afli și la ce masă ești. Pe meniu vei avea un QR Code pe care îl vei scana din aplicație. Acolo te loghezi cu contul de Facebook și trimiți comanda. La bar, apare pe monitor o notificare cu comanda aferentă fiecărei mese și fiecărei persoane de la acea masă. Pentru ospătari e mult mai ușor, nu mai este atât de mult timp pierdut, potrivit fondatorului Fast Order.

”Am vorbit cu un patron din Cluj, lansăm zilele astea și la el, mi-a spus că poate să-și mărească profitul și cu câteva sute de lei pe zi, numai din faptul că nu se mai pierde timpul. Am implementat în aplicație și un timeline pe care poți interacționa și socializa cu ceilalți utilizatori care se află în local, iar barul poate interacționa cu clienții, prezentându-le ofertele noi din meniu. Ne-am concentrat pe interactivitate. La bar, comenzile vin în mod ordonat, pe o tabletă sau pe calculator”, a spus Lucian Cramba.

Este în plan și un sistem de fidelizare bazat pe puncte care îți oferă reduceri sau produse gratuite, iar monetizarea se face pe bază de abonament lunar plătit de local. Dezvoltatorul lucrează și la un sistem de fidelizare, astfel că, în funcție de fiecare bar în parte, clientul acumulează un număr de puncte, pe care le poate folosi să comande gratis sau poate beneficia de discount-uri la nota de plată. Aplicația e pe bază de abonament, care costă 50 de euro pe lună. Cramba nu e la prima aventură în antreprenoriat și are planuri mari de viitor în ceea ce privește aplicația Fast Order.

12842475_10206175814182852_1523258427_o

”Am pornit în 2010 cu o cafenea în Alba Iulia care mergea foarte prost și m-am tot gândit la soluții electronice ca să eficientizez sistemul de comenzi. Clienții pierdeau foarte mult timp cu așteptatul, iar eu pierdeam bani. În 2012 mi-a venit ideea unei platforme virtuale care să cuprindă meniul barului, să poată omul să-și comande direct de pe telefon. Însă era prea devreme. Nu erau atât de răspândite smartphone-urile și internetul mobil, așa c-am lăsat-o baltă la momentul respectiv”, își amintește Lucian Cramba. Acesta a mai încercat în trecut o idee, un dispecer de lichid de parbriz care să fie atașat pompei de benzină.

”Să alimentezi și mașina și rezervorul pentru lichidul de parbriz. Din păcate nu am primit finanțare și nu am reușit să continui cu proiectul, iar doi ani mai târziu l-am văzut pe altul că a câștigat medalia de aur la un concurs de la Geneva, exact cu ideea mea, a mai spus Lucian Cramba.

Sursa: start-up.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments