web analytics
Sunteți aici

Emerson angajează 250 de oameni la Cluj şi Oradea

Compania americană Emerson va angaja în acest an 250 de oameni pentru cen­tre­le de producţie din Cluj-Napoca şi Oradea, scrie Ziarul Financiar. La Cluj, Emerson are peste 2.200 de an­ga­jaţi şi în jur de 200 de posturi dis­po­ni­bile, în timp ce la Oradea americanii au angajat apro­xi­mativ 150 de persoane şi au deschise 50 de poziţii, atât pentru operatori în fa­brici, cât şi pen­tru birouri.

Creşterea afacerilor şi operaţiunilor Emer­son de la Cluj a dus la utilizarea com­pletă a spaţiului, în acest moment ne­mai­exis­tând posibilitatea pentru extindere în Cluj. Anticipând această constrângere de spa­ţiu, americanii au achiziţionat un teren în par­cul Euro­busi­ness din Oradea, iar anul tre­cut au finalizat acolo con­strucţia unui centru de producţie, dema­rând opera­ţiu­nile în luna octom­brie 2015.

Campusul Emer­son de la Ora­dea inclu­de ac­tivităţi de pro­duc­ţie şi suport pen­tru uni­tăţile Con­trol Tech­niques şi Leroy Somer, iar investiţia totală va ajunge la apro­xi­mativ 80 mil. euro (105 mil. dolari) până în anul 2022, conform planurilor de investiţii ale companiei. Emer­son a cumpărat de la primă­ria din Oradea terenul de 24,5 hectare din parcul industrial Euro­business, pentru care americanii au plătit aproximativ 10,5 mil. lei (2,4 mil. euro), potrivit primăriei din Oradea. La Oradea vor lucra,în total, în jur de 2.500 de oameni.

Gigantul Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006,  prin fabrica din parcul industrial Tetarom II, din Cluj. Aici, Emerson a construit un campus industrial pe o su­pra­faţă de 12 hectare, unde produce re­gu­latoare de presiune, produse de mo­ni­torizare şi asigurare a debitului, apa­rate de măsurare a debitului şi densi­tă­ţii, sisteme de control şi automatică, ge­ne­ratoare de energie, echipamente elec­trice pentru centrale electrice foto­vol­tai­ce şi sisteme de acţionare. Ope­ra­ţiunile de la Cluj servesc în principal clienţii Emerson din Europa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW