9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăULTIMELE ŞTIRI DIN ARDEALGermanii de la Leoni iau în calcul relocarea unei părţi din producţia...

Germanii de la Leoni iau în calcul relocarea unei părţi din producţia locală în Moldova şi Ucraina

Producătorul german de sisteme de cablare şi panouri de bord auto Leoni, care deține trei fabrici in România (Arad, Bistriţa şi Piteşti), analizează posibilitatea de a muta o parte din producţia locală în alte ţări, unde sunt costuri de muncă mai mici, precum Moldova şi Ucraina, potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Onoriu Dan, ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercială Economică (BPCE) din Berlin.

”Conducerea concernului Leoni anticipează o scădere a vânzărilor în anul curent și reducerea locurilor de muncă. Afluxul mare de comenzi din cursul anului trecut, în condițiile unui număr insuficient de angajați, îndeosebi la locațiile de producție din România, s-au dovedit obstacole dificile, prin faptul că au trebuit făcute angajări masive, ajungându-se la 16.000 de angajaţi, chiar în anul în care salariul minim a fost majorat (neașteptat de mult) la 1,40 euro/oră. Această situație are drept efect că, în loc să ofere o marjă de profit estimat de 7%, proiectele din România, cu o cifră de afaceri de circa 300 de milioane de euro în următorii 6-7 ani, să asigure profituri de numai 2%, înainte de taxare și asta numai în condițiile unei restructurări care va înghiți circa 25 de milioane de euro”, a declarat Dan Onoriu, ministru consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercială Economică (BPCE) din Berlin, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, compania Leoni AG a precizat că analizează posibilităţile de redimensionare a locurilor de muncă în ţările în care costul forţei de muncă a crescut (cazul României), astfel încât acestea să fie reduse de la 9.000 în prezent, la 5.000. S-a precizat însă că grupul Leoni nu va renunţa, în nici un caz, la locaţia de producţie România, ci va transfera o parte din producţia realizată aici în alte ţări din Europa de Est, cu costuri de muncă mai mici, precum Moldova şi Ucraina, unde salariile sunt de numai 60-70% din nivelul de salarizare al României. În Europa de Est, Leoni are fabrici în Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Ucraina.

Sursa: Agerpres

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments