22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfacerile producătorului de lactate Unilact Transilvania au crescut cu 16%

Afacerile producătorului de lactate Unilact Transilvania au crescut cu 16%

Producătorul de brânzeturi sub brandurile De la Ferma și Pachet de Acasă, Unilact Transilvania, care deţine o fermă proprie în județul Alba, a înregistrat anul trecut un avans cu peste 16% al cifrei de afaceri, la peste 14 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro). Compania mizează în acest an pe o majorare cu aproximativ 20% a business-ului şi la o creştere cu aproximtiv 40% a exporturilor.

”Scăderea TVA-ului, lărgirea echipei de vânzări, investiţiile realizate şi noile parteneriate de peste graniţe au avut un impact pozitiv în business-ul companiei noaste anul trecut. Am comercializat anul trecut 790 de tone de produse, în creștere cu circa 70% față de anul anterior, iar profitul s-a situat la 1,8 milioane de lei”, a declarat Marius Bîcu, managing partner al Unilact.

În prezent, Unilact comercializează pe piaţa locală şi externă, sub brandurile Pachet de Acasă şi De la Ferma, brânză de burduf, telemea cu lapte de capră, telemea cu lapte de oaie, brânză proaspătă de vaci, smântână, caşcaval. Produsele companiei sunt prezente, pe plan local, în toate orașele importante din România, peste 53% fiind vândute în hipermarketuri, 19%  în zona de HoReCa, 18% în micile magazine de proximitate, 8%  în supermarketuri, iar 2% în magazinele tip cash & carry.

În 2015, Unilact a raportat şi o creştere cu 87% a exporturilor comparativ cu anul anterior. Astfel, dacă în 2014, exporturile companiei s-au situat la 3,2 milioane de lei şi 255 tone, în 2015, acestea au ajuns la peste 6 milioane de lei şi 465 tone de produse. Anul trecut, exporturile au reprezentat 47% din business-ul companiei, principalele pieţe de desfacere pentru produsele Unilact fiind Italia, Spania, Anglia şi Belgia. În termeni de volum, anul trecut compania a exportat peste 300 tone de brânzeturi peste hotare, iar cele mai cumpărate produse au fost brânza telemea  şi brânza de burduf. Brânzeturile Pachet de Acasa şi De la Ferma sunt exportate şi în Germania, Franţa, Danemarca, Olanda, Cipru şi Luxemburg.

”Având în vedere că brânza telemea de vacă şi brânza de burduf nu au un echivalent în țări precum Spania, Italia, Anglia sau Belgia, și, mai mult, sunt prezente la raft cu un preț corect, acestea sunt cumpărate cu regularitate. La export mai ajung şi smântana, caşcavalul şi brânza proaspătă de vaci”, explică Marius Bîcu. Acesta a subliniat, de asemenea, că brandul Pachet de Acasă a raportat cele mai mari vânzări în străinătate, aproximativ 55% din totalul anului trecut.

Pentru anul în curs, având în vedere investițiile realizate în eficientizarea capacității de producție și noii distribuitori atrași în Germania şi Marea Britanie, compania estimează creșterea ponderii exportului până la 55% din veniturile Unilact. În ceea ce priveşte planurile pentru anul în curs, compania a bugetat un avans cu 20% al business-ului, la cca. 16,8 milioane de lei, dar şi un avans al exporturilor cu cca. 40%.

În plus, compania vizează stabilirea de noi parteneriate, atât pe plan local cât şi extern, şi creşterea exporturilor până la 55% din business, faţă de 47% în 2015. În termeni de volum, Unilact mizează pe vânzări mai mari cu 15%, la peste 900 tone. De asemenea, pentru acesta an, compania are în plan noi investiţii în dezvoltarea fermei pe care o deţine şi în eficientizarea fabricii de brânzeturi.

Unilact Transilvania este unul dintre principalii producători locali de produse lactate, deţinând o unitate de producţie de produse lactate, o fermă şi peste 1.000 hectare de teren agricol în localitatea Unirea din judeţul Alba. Compania este un business de familie care a fost înfiinţat în 1994, conducerea fiind preluată de Marius Bîcu, fiul fondatorului, în 2002. În prezent, fabrica Unilact Transilvania procesează zilnic 15.000 de litri de lapte, iar 25% din materia primă necesară este asigurată de propria fermă, care adăpostește 900 de oi, respectiv 370 de bovine. Unilact Transilvania produce şi distribuie sub brandurile Pachet de acasă şi De la Ferma, brânză de burduf, telemea cu lapte de capră, telemea cu lapte de oaie, brânză proaspătă de vaci, smântână şi caşcaval.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments