web analytics

Apartamentele vechi cu trei camere din Cluj s-au scumpit cu 10% în ultimele şase luni

Apartamentele vechi cu trei camere din Cluj s-au scumpit în medie, în perioada octombrie 2015 – martie 2016, cu aproape zece procente, la 77.000 de euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, rea­lizate în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Cold­well Banker. Analiza a fost realizată pe baza anunţurilor din Piaţa de la A la Z, ediţia tipărită, din Cluj-Napoca.

Analiza reflectă preţurile medii cerute la vânzarea de apartamente cu trei camere nemobilate din blocurile vechi din Cluj-Na­po­ca. S-au luat în considerare doar revânzările, fiind excluse lis­tin­gurile din con­struc­ţiile noi, precum şi apar­ta­mentele aflate la par­ter sau ulti­mul etaj. Po­trivit analiş­ti­lor din Cluj-Na­po­ca, ritmul a­nual deja se duce spre 15% în 2016 pe piaţa imo­biliară din Cluj.

În cazul aparta­men­te­lor noi, din cartierul Andrei Mureşanu, pre­ţu­rile au crescut cu aproa­pe 4% în martie anul acesta faţă de oc­tom­brie anul trecut, în timp ce în carterul Bună Ziua preţurile au urcat cu aproape nouă pro­cen­te în acelaşi interval. Aceste cartiere conţin doar locuinţe de vânzare în construcţii noi şi revânzări.

Cele mai scumpe apartamente vechi din Cluj se regăsesc în zona Plopilor din partea de vest a oraşului, lângă râul Someşul Mic. În această zonă preţurile au urcat în ultimele şase luni cu aproape 17% la 84.000 de euro, în condiţiile în care apartamentele au fost construite după anul 1982. A doua cea mai mare creştere a fost punctată de imobilele din cartierul Grigorescu, amplasat pe celălalt mal al Someşului Mic, dar cu apartamente construite între 1969 şi 1971. Preţurile la apartamentele cu trei camere din Grigorescu au urcat cu 12,3%, la 73.000 de euro.

Cele mai ieftine apartamente din Cluj rămân cele din zona Mănăştur, însă şi acestea s-au scumpit cu aproape opt procente în ultimele şase luni, ajungând la 69.000 de euro, fiind totodată singurul cartier clujean cu preţuri de sub 70.000 de euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW