6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul Teraplast vrea anul acesta afaceri de 100 mil. euro, cu 20%...

Grupul Teraplast vrea anul acesta afaceri de 100 mil. euro, cu 20% mai mari față de 2015

Grupul Teraplast (TRP), cel mai mare procesator de PVC din Romania, isi propune pentru acest an cresteri pe toate liniile de business, dupa ce in 2015 a obtinut cele mai bune rezultate din istoria sa. Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (incepand cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizata ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Moldova si Politub (entitate controlata in comun). Bugetul consolidat pentru 2016, ce va fi supus spre aprobare Adunarii Generale a Actionarilor, prevede realizarea unei cifre de afaceri de 473,2 milioane de lei (aproximativ 100 mil. euro) , in crestere cu 20% fata de 2015. Profitul net bugetat pentru acest an are valoarea de 44,7 milioane lei, in crestere cu 27% fata de cifra realizata in 2015.

”La fel ca si anul trecut si in 2016 ne propunem un buget ambitios, deoarece suntem increzatori atat in evolutia pietelor pe care activam, cat si in strategia comerciala de crestere a cotei de piata prin extinderea portofoliului de produse demarata anul trecut. Am reusit sa dezvoltam parteneriate strategice cu furnizori de produse si servicii complementare gamei de produse de baza fabricate de Teraplast si tindem sa oferim clientilor nostri solutii complete pentru nevoile lor in constructii si instalatii. Exista totusi si incertitudini, in conditiile in care, desi bugetul Uniunii Europene este in vigoare de doi ani, inca nu vedem lucrari majore de infrastructura de mediu demarate pe acest exercitiu bugetar. Pe infrastructura de mediu lucram inca pe proiecte fazate din bugetul precedent”, a declarat  Alexandru Stanean, CEO Teraplast.

Anul trecut Grupul Teraplast a realizat o cifra de afaceri consolidata de 393,5 milioane de lei, in creste re cu peste 19% fata de 2014. Evolutia cifrei de afaceri la nivelul grupui Teraplast a fost sustinuta pe de o parte de evolutiile inregistrate de unele segmente din piata constructiilor, iar pe de alta parte pe fondul castigarii de cota pe piata interna, in con textul in care evolutia pe linii de business a fost peste cea a pietelor relevante.

Profitul net realizat de grupul Teraplast in 2015 a fost de 35,2 milioane de lei, fata de 15,9 milioane de lei, valoarea obtinuta in 2014. Evolutia profitului net la nivel consolidat a fost rezultatul unui proces de durata de imbunatatire a performantei operationale. Cu o traditie de 120 de ani, grupul Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor.

Portofoliul de produse al grupului este structurat pe sase linii de business: instalatii&amenajari, profile tamplarie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate si tamplarie termoizolanta. Facilitatile de productie ale companiilor din grup sunt localizate in parcul industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007- 2014 grupul Teraplast a investit peste 200 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse. Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din grup, Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments