10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPorsche vrea 25 de oameni în centrul de dezvoltare software de la...

Porsche vrea 25 de oameni în centrul de dezvoltare software de la Cluj

Porsche Engineering Romania, filialia locală a concernului german Porsche, vrea să ajungă până la finalul anului la 25 de angajaţi în centrul de dezvoltare software în domeniul auto de la Cluj. Prin noua filială, furnizorul de servicii de inginerie Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, Germania, completează competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din BietigheimBissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei.

’’Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră’’, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering.

Pentru recrutarea personalului la centrul de devoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă, pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

’’România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor’’, a spus Radmann.

Porsche Engineering Group GmbH este un prestator de servicii de inginerie premium pentru producătorii de autovehicule, furnizorii de componente utilizate de către aceştia, precum şi pentru alte branşe. Compania este controlată integral de căre producătorul de automobile sport, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart. Cicuitul de verificare şi testare Nardò Technical Center din sudul Italiei, care aparţine din anul 2012 companiei Porsche, oferă opţini diverse de testare şi verificare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments