web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Trei tineri din Cluj au pariat 1.500 de euro pe o aplicaţie de chat între medici şi pacienţi

Trei tineri din Cluj au pariat 1.500 de euro pe o aplicaţie de chat între medici şi pacienţi

Ionuţ Cazan (22 ani), absolvent al Fa­cultăţii de Matematică şi Informatică, Ale­xandru Iovan (23 ani), student în anul II de masterat, şi Paul Ţirban (25 ani), doctorand la Facultatea de Matema­tică şi Informatică din Cluj, au investit 1.500 de euro intr-o aplicaţiei de chat ”Primul medic”, care face legătura online în­tre medici şi utilizatori şi le permite utili­za­to­rilor să obţină uşor şi rapid sfaturi medicale.

”Un scenariu comun de utilizare ar fi următorul: utilizatorul deschide aplicaţia şi scrie întrebarea pentru care are nevoie de un răspuns. Aplicaţia va analiza întrebarea şi va repartiza automat întrebarea pentru medicul de la specialitatea corectă. După ce medicul răspunde se deschide conversaţia între cei doi, iar la final utilizatorul plăteşte sfatul şi acordă o notă conversaţiei“, spune Paul Ţirban, unul dintre fondatorii conceptului ”Primul medic”, citat de zfcorporate.ro. Investiţia initiala a fost de 1.500 de euro, iar pană în prezent tinerii nu au primit nicio finanţare, însă sunt deschişi colaborărilor.

”Pentru a ne dezvolta avem nevoie în primul rând să recrutăm medici de calitate. Momentan suntem în stadiul în care focusul este pe produs şi pe validarea acestuia în piaţă, motiv pentru care putem să ne susţinem financiar din fondurile proprii şi nu avem nevoie de o investiţie. Evident, dacă va fi interes din partea unui investitor, suntem întotdeauna deschişi şi, mai mult, putem spune că noi căutăm pe cineva care să ne fie un partener care ne poate ajuta să intrăm în piaţă şi să creştem”, a adaugat Ţirban.

Echipa Primul Medic este formată din cei trei fondatori, care primesc suport din partea echipei din cadrul  acceleratorului de afaceri  Spherik în care au fost acceptaţi. Ionuţ Cazan, are experienţă în dezvoltarea de aplicaţii mobile pentru platforma iOS, Alexandru Iovan, are o experienţă de trei ani în dezvoltarea de software într-o companie d e IT din Cluj şi Paul Ţirban cu o experienţă în dezvoltarea de software de peste patru ani într-o companie de IT, fiind şi Team Lead al echipei Microsoft Student Partners din UBB.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW