20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTŞase tineri din Timişoara au investit 5.000 de euro într-o platformă de...

Şase tineri din Timişoara au investit 5.000 de euro într-o platformă de printare 3D

Şase tineri din Timisoara au demarat un business cu o investiţie iniţială de 5.000 de euro într-o platformă de printare 3D, pentru care au primit deja câteva sute de comenzi, care le-ar putea aduce venituri de peste 600.000 de euro. Înfiinţat în iulie, start-up-ul a ajuns să aibă in jur de 400 de precomenzi pentru imprimanta 3D, cele mai multe fiind din străi­nă­tate.

Preţul unei astfel de imprimante variază între 1.500 şi 2.500 de euro. Imprimanta Symme3D este un dispozitiv ce realizează obiecte fizice folosind fişiere create cu un software de grafică tridimen­sio­nală – 3D. Im­pri­man­ta poate ti­pări piese de la dife­rite aparate electro­cas­nice şi obiec­te deco­rative pentru casă.

”Ideea a pornit din necesitatea de a crea cutii pentru un alt proiect la care lu­cram, un sistem de au­tomatizare a casei. Negăsind o soluţie accesibilă de injectare în matriţă, am decis să ne interesăm de prin­ta­rea 3D. Am cum­părat o imprimantă pe sis­tem clasic cartezian şi după îndelungi cer­cetări ale tehnologiei şi mo­dificări pentru mărirea performanţei am decis că putem îmbunătăţi viteza şi rezoluţia, dar pe un alt sistem. Iniţial a început ca un proiect pentru noi, dar interesul a fost aşa de mare încât am pivotat şi aşa s-a născut Symme3D“, spune CEO-ul companiei, Călin Brandabur, citat de zfcorporate.ro

Iniţial, antreprenorii au pornit afacerea cu o investiţie de 5.000 de euro, iar mai apoi pentru modelul de serie au alocat încă 50.000 de euro din economiile personale.Fondatorii con­cep­­tului sunt Călin Bran­da­bur (CEO),  Bogdan Ciobotea (in­gi­ner), Cris­ti Raita (dez­vol­tator soft­ware), Mihai Soa­re (CFO), Vu­co­mir Ian­cu­lov (infra­struc­ture ma­nage­ment) şi Anna-Ma­ria Radu (PR). În mai puţin de două luni, Symme3D a atras 387 de precomenzi, cele mai multe din străinătate, dar şi din Romania, preţul unei astfel de imprimante fiind între 1.500-2.500 de euro.

Pentru a putea tipări un obiect la imprimantă este nevoie de un model 3D care poate fi descărcat de pe internet sau proiectat cu aplicaţii precum 123Design, Thinkercad sau Google Sketchup şi este încărcat în aplicaţia cu care vine imprimanta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments