4.7 C
Cluj-Napoca
vineri, decembrie 1, 2023
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni angajează 100 de oameni la fabrica de cabluri auto din Bistriţa

Leoni angajează 100 de oameni la fabrica de cabluri auto din Bistriţa

Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa are diponibile în prezent 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud.

Compania caută muncitori necalificaţi pentru asamblarea şi mon­tarea pieselor, care să aibă minimum opt clase absolvite, şcoală pro­fesională sau liceală, asigurându-le transport, bonificaţie variabilă în funcţie de realizarea obiectivelor, plus alte sporuri, potrivit ajofmbn.ro.

Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, a avut în 2014 o cifră de afaceri de 916,3 mil. lei (circa 206 mil. euro), un câştig net de peste 16 mil. lei (3,6 mil. euro) şi un număr mediu de circa 4.348 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Alături de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, germanii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Alături de Leoni, printre cei mai mari producători de componente auto din România se află Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler, Takata Petri, Pirelli, SEWS, Bosch sau TRW Automotive Safety Systems.

Grupul german Leoni a anunţat în primăvara acestui an o extindere a fabricii din Bistriţa susţinută printr-un ajutor de stat de 43 mil. lei (8,7 milioane de euro), acesta fiind cel de-al doilea ajutor primit de Leoni pentru unitatea din Bistriţa. Proiectul de extindere ar urma să creeze 613 locuri de muncă, potrivit unui document publicat pe site-ul mfinante.ro.

În luna august 2015,  germanii  au demarat producţia într-un spaţiu nou, închiriat în localitatea Luduş, la 44 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş. Leoni a închiriat un spaţiu de 3.500 de metri pătraţi în zona industrială a oraşului Luduş şi a pus în funcţiune o fabrică de cabluri pentru industria auto, unde vor fi angajaţi aproximativ 600 de oameni.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments