web analytics
Sunteți aici

Electrogrup Cluj, o afacere de 92 mil. euro, vrea să se listeze la bursă

Electrogrup Cluj, compania fraţilor Teofil şi Simion Mu­re­şan, analizează varianta unei oferte publice iniţale (IPO) la bursa românească în vederea atragerii de finan­ţare pentru dezvoltare. La bursa românească s-au listat din decembrie 2016 şi până în prezent trei companii anteprenoriale (MedLife, Digi Communications, AAGES Târgu Mureş), iar anul acesta ar putea intra în ringul de tranzacţionare TTS Group, dar şi T-Me Studios.

”Analizăm varianta unei oferte publice de vânzare acţiuni pe piaţa principală pentru atragerea de finanţări în vederea dezvoltării afacerii”, a spus Teofil Mureşan, acţionar cu 50% al Electrogrup. Astfel grupul intenţionează să vină la BVB cu o emisiune de acţiuni noi pe segmentul prin­ci­pal de tranzacţionare şi ar putea face acest lucru chiar şi anul viitor.

Grupul Electrogrup are în total 700 de angajaţi şi cuprinde firmele Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity. În­tregul grup de companii controlat de fraţii Teofil şi Simion Mureşan a avut anul trecut afaceri de aproape 92 mil. euro şi EBITDA de 17,5 mil. euro. Pentru anul acesta, compania estimează afaceri de 120 mil. euro şi EBITDA de 20 mil. euro.

Numărul ridicat al companiilor antreprenoriale care caută finanţare prin bursă reflectă maturitatea pieţei de capital din România, iar o posibilă promovare la statutul de piaţă emergentă, anunţ pe care FTSE Russel îl va face vineri noapte, ar putea aduce un număr mai mare de investitori instituţionali şi implicit o dinamizare a peisajului bursier prin creşterea rulajelor de tranzacţionare.

Electrogrup a fost fondat în 1997 prin intrarea pe piaţa reţelelor electrice de joasă tensiune. Odată cu emiterea primelor două licenţe de telefonie mobilă în România, compania şi-a extins domeniul de activitate, la infrastructura de telecomunicaţii. Compania trece într-un interval scurt de timp la construcţii de site-uri de telefonie mobilă GSM, iar din anul 1999, Electrogrup îşi adaugă în portofoliu şi lucrări de instalaţii electrice de medie tensiune.

În prezent, compania furnizează soluţii la cheie – proiectare, implementare, mentenanţă şi dispecerizare – în proiecte complexe de infra­s­truc­tură energetică, telecomunicaţii şi construcţii civile desfăşurate la nivel naţional şi internaţional, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul oficial.

Vodafone, Orange, UPC, Huawei, E.ON sau Enel se numără printre clienţii Electrogrup

Anul trecut Electrogrup SA, parte a grupului Electrogrup, a avut afaceri de 143 mil. lei, plus 9% faţă de anul precedent, cu un profit net de 15,5 mil. lei, minus 6%, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Printre clienţii Electrogrup se numără operatori importanţi de pe piaţa de telecomunicaţii sau cea de distribuţie a energiei electrice. Printre aceştia sunt companiile Vodafone, Orange, UPC, Huawei, E.ON, Enel, Electrica, CEZ Ro, Transelectrica, Reif, Bosch, Egger.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW