8.1 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALVIVO! din Cluj-Napoca le-a adus austriecilor de la Immofinanz un câştig de...

VIVO! din Cluj-Napoca le-a adus austriecilor de la Immofinanz un câştig de 12 mil. euro

Mallul VIVO! din Cluj-Napoca, deţinut de austriecii de la Immofinanz, a înregistrat anul trecut un profit de 55,1 milioane de lei (12,2 milioane de euro), triplu faţă de 2015, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cifra de afaceri a companiei care administrează mallul, Polus Transilvania Companie de Investiţii, a fost anul trecut mai mare cu zece procente faţă de anul anterior, fiind în valoare de 73,4 milioane de lei (16,3 milioane de euro). Marja de profit a companiei în 2016 este astfel de 75%. Faţă de 2011, când profitul era de 4,6 mi­lioane de lei, rezultatul de anul trecut este astfel de 12 ori mai mare, fiind, de altfel, cel mai mare profit înregistrat de centrul comercial din Cluj-Napoca până acum.

VIVO! Cluj-Napoca are o suprafaţă de aproximativ 62.000 de metri pătraţi şi a fost deschis în 2007, fiind la acea vreme primul mall inaugurat pe piaţa clujeană. Proprietarul mallului era, iniţial, Immoeast, un alt dezvoltator austriac. În 2010, Immoeast şi Immofinanz au fuzionat, rămânând doar sub denumirea Immofinanz.

Cele patru malluri pe care compania austriacă de real-estate Immofinanz le deţine în România – în Cluj-Napoca, Piteşti, Baia Mare şi Constanţa – au finalizat, la începutul acestui an, trecerea sub noul brand VIVO!. Centrele comerciale erau cunoscute anterior ca Polus Center Cluj, Piteşti Mall, Gold Plaza Baia Mare şi Maritimo Shopping Center, toate însumând peste 147.000 de metri pătraţi închiriabili, echivalentul a circa 12% din portofoliul total de retail al companiei. Brandul VIVO! exista deja la nivel de grup, în Polonia, Slovacia şi Cehia.

Carrefour a investit aproximativ 20 mil. euro în amenajarea hipermarketului din VIVO! 

Ca structură, centrele comerciale VIVO! sunt dispuse de obicei pe un singur nivel şi au o suprafaţă închiriabilă care începe de la 15.000 de metri pătraţi. VIVO! Cluj-Napoca, fostul Polus Center, are printre chiriaşi magazinele Decathlon, H&M, Zara, Hervis, Douglas, Swarovski, potrivit informaţiilor de pe site-ul Immofinanz. Ancora alimentară a mallului este retailerul Carrefour, care a investit aproximativ 20 de milioane de euro în amenajarea hipermarketului.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments