13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERI1 hectar cultivat cu ricin produce într-un singur an de peste 20...

1 hectar cultivat cu ricin produce într-un singur an de peste 20 de ori suma investită

O cultura de 1 hectar de ricin poate genera intr-un singur an de peste 20 de ori suma investita. Astfel, de pe urma unei investitii de circa 1.500 de euro (seminte, plus pregatirea terenului), se pot obtine in jur de 35.000 de euro, activitatea constand doar in cateva lucrari periodice de intretinere si, in final, recoltarea.

Pentru infiintarea unei culturi de ricin e nevoie, in principiu, de un hectar de teren nepretentios (planta creste cam in orice conditii), de circa 35 de kg de seminte de ricin, care costa in jur de 100 lei/kg, la care se adauga costurile obisnuite de pregatire a culturii, arat, discuit si cultivat.

Evolutia in conditii bune a culturii, presupune, la inceputul toamnei, obtinerea a peste 1.500 kg de seminte, care pot fi valorificate fie en-gros, la pretul de 100 de lei/kg, fie in cantitati mici, la pretul de 0,5 lei/boaba, catre clienti care vor sa cultive ricinul in scop ornamental. In al doilea caz, pretul de vanzare ajunge la peste 1.000 de lei/kg. Prin procesarea semintelor si obtinerea uleiului de ricin, profitul poate creste considerabil, cu o investitie suplimentara intr-o presa si in ambalarea produsului final pentru comercializarea directa. Indiferent de varianta de comercializare aleasa, venitul obtinut depaseste 35.000 de euro/ha.

Din semintele de ricin se extrage un ulei galbui bogat in acizi grasi nesaturati, folosit de secole in scopuri terapeutice, cu numeroase avantaje: intareste sistemul imunitar (are efect antioxidant), combate afectiuni grave, precum Parkinson, scleroza multipla, artrita, reumatism, este eficient in tratarea problemelor dermatologice (inflamatii, arsuri, acnee, eczeme, cearcane intunecate, riduri, degeraturi), stopeaza caderea parului si ajuta la regenerarea acestuia.

Avantajul unei concurente redusa pe piata

Per total, ricinul are peste 200 de utilizari in domeniile medical, farmaceutic si cosmetic. Este foarte putin cultivat la ora actuala in Romania, ceea ce inseamna automat o concurenta redusa si un argument puternic in favoarea demararii unei afaceri in domeniu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments