1.8 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Aluterm finalizează anul cu afaceri de 5 mil. euro....

Clujenii de la Aluterm finalizează anul cu afaceri de 5 mil. euro. Divizia sistemelor automate de parcare a crescut cu 15%

Furnizorul de produse şi servicii pentru in­dustria construcţiilor Aluterm Group din Cluj, con­trolat de trei antreprenori români, estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 5 mil. euro, pe fondul evoluţiei pozitive a pieţei de profil şi al creşterii cu 15% a diviziei sistemelor automate de parcare.

Aluterm activează pe piaţa so­luţiilor pentru in­dustria construc­ţiilor pe trei segmente, cu divi­ziile Siatec (soluţii pentru intrări auto­mate), Makroplast (plăci de poli­car­bonat, trape de fum, lumina­toare) şi Parkomatic (sisteme auto­mate de parcare).

”Afacerile noastre au fost sus­ţi­nute de inves­ti­ţiile din indus­tria construcţiilor, aflate pe un trend cre­s­cător faţă de anii trecuţi. Di­vizia Parkomatic a înre­gistrat un avans de 15% în acest an, iar pro­iectele demarate ne indică un potenţial de creştere de 20% în 2017“, a spus Radu Bogdan Opriş, director general şi acţionar al Aluterm Group.

 

Au finalizat 24 de proiecte de sisteme automate de parcare 

Divizia Parkomatic are în portofoliu 24 de proiecte finalizate şi alte 10 proiecte în curs de implementare sau în diferite stadii de execuţie. Parkomatic a finalizat în acest an un proiect pentru spitalul Regina Maria din Braşov, unde a fost instalat un sistem de parcare cu 306 locuri. Pentru clădirea de birouri The Office din Cluj, clujenii au automatizat parcarea subterană cu 1.200 de locuri şi au instalat un sistem de par­care exterior cu 1.800 de locuri la City Mall Constanţa.

Un alt proiect finalizat de Parkomatic a fost pen­tru Primăria Cluj-Napoca şi a presupus insta­larea unui sistem de parcare cu 446 de locuri la Sala Polivalentă din Cluj. Pe lângă sistemul de par­care, a fost instalat şi un sistem de ticketing care permite accesul auto­matizat în sala poli­va­lentă, prin scanarea biletului la eve­ni­ment. Parkomatic are în portofoliu 10 parcări publice de dimen­siuni medii şi mari (între 100 şi 500 de locuri de parcare), instalate în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Alba Iulia, Ploieşti, dar şi în alte oraşe, precum şi alte 4 proiecte în curs de finalizare.

”Un proiect de parcare porneşte de la 10.000 de euro, dar poate ajunge şi la 30.000 de euro, pentru o parcare de câteva mii de locuri. Din experienţa noastră, o parcare de 100 de locuri, amplasată într-o zonă urbană centrală, cu trafic ridicat, poate aduce, în 30 zile de exploatare, aproximativ 10.000 de euro la bugetul local”, a spus Opriş.

 

Deţin patru depozite la nivel naţional

Aluterm Group deţine patru depozite la nivel naţional, unul în Cluj-Napoca, care este cel mai mare şi măsoară peste 1.000 mp, iar în Bucureşti, Timişoara şi Bacău, spaţii de depozitare care măsoară între 300 şi 350 de mp, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Aluterm a furnizat produse pentru proiecte precum Aeroportul Craiova, Spitalul Filantropia, Centrul de Afaceri Craiova, Spitalul Militar Bucureşti, Pasajul Basarab, Oradea Shopping Center sau Biblioteca Naţională a României. Printre proiectele mari demarate de companie în acest an se află City Mall Constanţa, Bucharest One, Teatrul Naţional sau Veranda Mall.

Anul trecut, aproximativ 2% din tot ce a furnizat Aluterm clienţilor din România au fost produse fabricate local. Cea mai mare parte a produselor şi a soluţiilor comercializate pe plan local de Aluterm Group vin din Italia (67%). Compania are în prezent 44 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze până la finalul anului încă 3 oameni în departamentele tehnic şi de vânzări.

Acţionarii furnizorului de soluţii pentru industria construcţiilor Aluterm Group sunt trei antreprenori rom?ni, Andreea Strugaru, Radu Bogdan Opriş şi Monica Adriana Sagmar. Unul din domeniile mari în care activează compania este cel al automatizărilor pentru căi de acces (uşi automate, porţi automate, bariere), atât în zona comercială, cât şi în sectoarele industrial şi privat.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments